
Istället för att åka till Köpenhamn i hotande storm stannade vi hemma och frossade på delikatesser ur "Ida Davidsens bästa smørrebrød". Medurs från övre vänstra hörnet:
Rød Aalborg Rökt lax med en sträng stenbitsrom och en sträng laxtartar med äggula och en dillkvist. Laxtartaren är en blandning av hackad lax, creme fraiche, dijonsenap, citronsaft, dragon, salt och peppar.
Rostbiff "moderne" Rostbiff, skivat kokt ägg, tunnt skivad tomat och knaperstekta lökringar
"Niels Jørgen Kaiser" Leverpastejsskivor, knaperstekt bacon, lingonsylt, friterad persilja, smörstekta champinjoner
Råbiff "SAS" Råbiff, en sträng stenbitsrom med två smala remsor rökt lax på tvärsen (föreställer flygplanskropp med vingar), äggula
ÅÅÅåååhhhh det är ljuvligt med smörrebröd. De ser underbart goda ut!
SvaraRaderaUtsökt gott i alla lägen.
SvaraRaderaVit aalborg kall.
/roffekock
Det ser gott ut!
SvaraRaderaVilka underbara smörrebröd. Vi brukar alltid besöka ett ställe à la Ida när vi är i köpenhamn. Då och då blir det egna skapelser men inte på långt när så fina som de här.
SvaraRadera