2019-03-24

Filodegspaj med mangold och fetaost


Ingredienser

Filodeg
Mangold, skuren på tvärs
Fetaost, ca 100 g
Hackad Roscofflök eller gul lök
Vitlök, hackad
4 ägg
3-4 msk pinjenötter

Gör så här
Lägg ut två ark med filodeg i en pajform, pressa lätt mot formens kant, bladen skall sticka ut, pensla med lite olivolja. Lägg ut ytterligare två blad vinkelrätt mot de först, pensla. Upprepa tills åtta blad är utlagda.
Mjukstek den hackade löken, lägg i vitlöken och mangoldbladen. Låt allt steka tills bladen mjuknat något, sprid ut på filodegen i pajformen. Smula på fetaosten. Vispa äggen lätt och häll på. Strö över pinjenötterna. Vik över filodegen och pressa samman lätt.
Laga i ugn 175 grader i cirka 30 minuter

Inga kommentarer: