2019-06-29

Elotes, grillad majskolvar som i Mexico

Ingredienser
0,6 dl majonäs
0,6 dl gräddfil eller crème fraîche
1 dl smulad fetaost
1/2 tsk chilipulver
1 medelstor krossad vitlök
0,6 dl finhackad färsk koriander
4 majskolvar
1 lime skuren i klyftor

Gör så här
Blanda samman allt utom majskolvarna i en skål
Grilla på hög värme i ca 8 minuter och vänd regelbundet på majskolvarna
Vältra majskolvarna i majonäsblandningen, lägg på fat, klicka på återstoden av majonäsblandningen och dekorera med lite koriander

Det går också att laga färsk majs i ugn. Låt bladen vara kvar och lägg in i 175 graders ugn i 35-40 minuter. Val man ha lite grilleffekt kan man ta av bladen då det är knappt 10 minuter vara kvar och höja till grilltemperatur.

Inga kommentarer: