2008-01-20

Smørrebrødsfest


Istället för att åka till Köpenhamn i hotande storm stannade vi hemma och frossade på delikatesser ur "Ida Davidsens bästa smørrebrød". Medurs från övre vänstra hörnet:
Rød Aalborg Rökt lax med en sträng stenbitsrom och en sträng laxtartar med äggula och en dillkvist. Laxtartaren är en blandning av hackad lax, creme fraiche, dijonsenap, citronsaft, dragon, salt och peppar.
Rostbiff "moderne" Rostbiff, skivat kokt ägg, tunnt skivad tomat och knaperstekta lökringar
"Niels Jørgen Kaiser" Leverpastejsskivor, knaperstekt bacon, lingonsylt, friterad persilja, smörstekta champinjoner
Råbiff "SAS" Råbiff, en sträng stenbitsrom med två smala remsor rökt lax på tvärsen (föreställer flygplanskropp med vingar), äggula

4 kommentarer:

annamaria sa...

ÅÅÅåååhhhh det är ljuvligt med smörrebröd. De ser underbart goda ut!

Anonym sa...

Utsökt gott i alla lägen.
Vit aalborg kall.

/roffekock

Kristina Eriksson sa...

Det ser gott ut!

Kinna Jonsson sa...

Vilka underbara smörrebröd. Vi brukar alltid besöka ett ställe à la Ida när vi är i köpenhamn. Då och då blir det egna skapelser men inte på långt när så fina som de här.