Gott till fisk, här som tillbehör till lax med frasigt täcke
2 broccolihuvuden
1 lök (gärna Roscoff)
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
2 msk grönsaksfond (eller ½ buljongtärning)
Örtkrydda (gärna Provencalsk blandning)
Olivolja
Vatten
Hacka löken och låt den puttra på låg värme i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt då den hackade vitlöken.
Skär under tiden av broccolibuketterna. Skala bort ”fula delar” av stammen och dela den i småbitar och lägg i kastrullen och låt puttra med i några minuter. Häll på en liter kokande vatten och låt allt koka i 5-10 minuter. Lägg sedan i broccolibuketterna, tryck dem under vattenytan med en slev. Fyll på vatten om så behövs för att allt skall vara täckt. Tillsätt grönsaksfond, örtkrydda och lite svartpeppar. Koka mjukt i 10-15 minuter.
Sila av vattnet i durkslag. Lägg tillbaks broccolin i kastrullen, mixa till mos med mixerstav, tillsätt olivolja (gärna fin sort) tills du är nöjd med konsistensen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar