2019-06-26

Coleslaw med rödkål och Roscofflök


En av våra sommarfavoriter, står på bordet de flesta varma dagar. Svalkande och fräsch särskilt när den lagats med ung och färsk kål och morötter.

Ingredienser
0,5 liter finstrimlad rödkål (vitkål går också bra)
en Roscoff skuren i tunna strimlor (Roscoff är en delikat korsning mellan gul och röd lök (använd endera om du inte får tag på Roscoff
en till två rivna morötter
ett rivet äpple, gärna smakrikt krispigt som Smitten eller Jazz

0,5 dl majonäs
0,5 dl gräddfil eller crème fraîche
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt och peppar efter smak

Gör så är
Blanda samman kål, lök, mot och äpple i en stor skål. Röra sedan ihop majonäsen mm i en mindre skål. Ta större delen av majonäsröran och blanda ner bland grönsakerna. Tillför mer majonäsröra allteftersom tills du gillar konsistensen. Jag föredrar en coleslaw med ganska lite röra.

Inga kommentarer: