2019-06-29

Rabarbermarängkaka



Ingredienser

0,5 kg rabarber i skuren i ca 2 cm bitar
0,5 dl socker

Sockerkakssmet
  100 g rumstempererat smör
  1,5 dl soccer
  5 äggulor
  0,5 dl mjölk
  2 tsk bakpulver

Maräng
  5 äggvitor
  2 msk citronsaft
  2,5 dl socker

Gör så här
Blanda rabarber och socker. Lägg i ugnsfast form i 175 grader varm ugn i ca 25 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

Vispa smöret luftigt med sockret. Tillsätt äggulorna en i sänder och fortsätt vispa. Rör ner mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Smörj en 28-30 cm rund form med smör. Bred ut smeten. Grädda i 175 grader tills den fått färg. Sprid efter 10 minuter rabarberbitarna jämt över smeten.

Vispa äggvitorna och citronsaften hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Bred ut över kakan och grädda i 200 grader tills den fått färg. Låt svalna och servera.





Inga kommentarer: