2009-02-01

Jästmix för surdegsbröd


Nya produkter från Jästbolaget, som väl antagligen innebär att vi hemmabagare kan "fuska" på samma sätt som professionella bagare. Jag provade receptet på Gammaldags Surdegsbröd. Resultatet blev ett mycket smakrikt, gott och aromatiskt bröd, lättlagat, men inte just den spänst och konsistens som man får när man använder riktig surdeg.

En helt OK produkt som säkert är utmärkt för den vanlige hemmabagaren. Jag kommer definitivt att prova igen och då prova med en del av mina gamla recept där jag tror att mixen skulle sitta bra.

3 kommentarer:

annamaria sa...

Jag gillar täta bröd, et ser ganbska tätt ut. Kanske får prova...men det är ju rätt kul och göra egen surdeg. Perfekt när man inte är förutseende och har en deg som surnar på bänken kanske.

Paul Holmstrom sa...

Lite halvtätt, inte de stora sega blåsorna som man får i ett riktigt surdegsbröd

Anonym sa...

Smart idé. Perfekt om man är lite lat. Som man ju kan vara ibland. Eller lat, men varför spendera mer tid i köket är nödvändigt?1? ;)