2009-06-10

Termometrar till Weber Smokey Mountain Cooker




Jag tycker att det har varit svårt att ha bra koll på när maten är färdig i rökgrillen. Mycket kött blir rödaktigt i färgen av rökningen, vilket försvårar. Man skall inte heller lyfta på locket mer än en gång i timmen, annars släpper man ut röken. Så inför årets säsong har jag skaffat en Redi-Chek ET-73.

Den har två temperatursonder, en som fästs på grillgallret och mäter temperaturen i grillen, den andra sätts in i köttet. Sonderna är kopplade till en sändare som hänger på grillen. Mottagaren kan jag ha stående i köket eller i fickan. Det går att ställa in larmljud. Lysande! Nu kände jag att jag hade koll på läget och kunde se till att tillbehören var färdiga samtidigt.

På grillen ligger en helstekt oxfilé och tjocka revbensspjäll, smaksatta av en näve valnötter som lade på glöden. De gav en intensiv rök och en god smak.

Inga kommentarer: