2008-11-02

Frallor med müsli och mältade vetekorn


Efter att ha hittat mältade vetekorn i ICA-butiken, så gjorde jag denna variant på ett familjerecept.

Häll 1 dl mältade vetekorn och 2 dl müsli (använder Sunt & Gott) i en bunke, häll över 3 dl kokande vatten och låt stå en timme. Smält 25 g smör i en kastrull och häll i 2 dl mjölk och 2 del vatten, värm till cirka 50 grader om du använder torrjäst.

För över de skållade kornen och müslin till degbunken, häll i 0,25 dl brödsirap och smör/mjölkblandningen. Blanda torrjästen i en del av mjölet. Blanda i omkring 1,3 liter vetemjöl special och knåda på låg hastighet i 10 minuter. Häll i en matsked salt och knåda på högsta hastighet i fem minuter.

Låt jäsa till dubbel storlek, tar ungefär 45 minuter. Dela upp i 16-20 bitar, forma till bollar och lägg på bakplåtspapper. Lät jäsa i 15-20 minuter. Skär en skåra upptill med rakblad eller vass kniv. Jag brukar också spraya med vatten. In i ugn som värmts till 250 grader. Dra ner temperaturen till 225 garder. Spraya ytterligare 1-2 gånger under de första 3-4 minutrarna. Öppna ugnsluckan efter fem minuter och vädra ut fukten. Grädda färdigt, tar 10-15 minuter totalt beroende på bullarnas storlek.

Inga kommentarer: