2007-11-17

Frikadeller i mustig tomatsås


Här lagas inga mesiga kalvfrikadeller! Vanlig köttbullesmet, utan lök, men med lite timjan i.

Jag började med tomatsåsen. Mjukstekte lök och vitlök i olivolja, i med en burk hela tomater, lite örtkryddor, salt och peppar och tillräckligt med vätska för att köttbullarna skulle kunna läggas i. Lade försiktigt i en del av köttbullarna och lät dem puttra i 7-8 minuter. Fiskade upp dem, i med mer köttbullar etc. När köttbullarna var klara så höjde jag temperaturen lite och lät tomatsåsen koka in och bli mustig i karaktären. Slutligen i med köttbullarna igen så att de blev uppvärmda.

Gott och som husmanskost någonstans runt medelhavet.

2 kommentarer:

annamaria sa...

Lady och Lufsen-käk är gott!!

Caroline sa...

Mmmm mums. Detta lät gott! Men jag kommer nog ha i lök i mina "köttbullar" hehe. Ska prova. Det lät både enkelt och gott! =)