2007-11-17
Frikadeller i mustig tomatsås
Här lagas inga mesiga kalvfrikadeller! Vanlig köttbullesmet, utan lök, men med lite timjan i.
Jag började med tomatsåsen. Mjukstekte lök och vitlök i olivolja, i med en burk hela tomater, lite örtkryddor, salt och peppar och tillräckligt med vätska för att köttbullarna skulle kunna läggas i. Lade försiktigt i en del av köttbullarna och lät dem puttra i 7-8 minuter. Fiskade upp dem, i med mer köttbullar etc. När köttbullarna var klara så höjde jag temperaturen lite och lät tomatsåsen koka in och bli mustig i karaktären. Slutligen i med köttbullarna igen så att de blev uppvärmda.
Gott och som husmanskost någonstans runt medelhavet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Lady och Lufsen-käk är gott!!
Mmmm mums. Detta lät gott! Men jag kommer nog ha i lök i mina "köttbullar" hehe. Ska prova. Det lät både enkelt och gott! =)
Skicka en kommentar