2007-09-16

Mustig höstgryta


Inspirerad av en härlig artikel i Dagens Nyheter om långkok, tog jag vad som fanns hemma och gjorde en korsning mellan några av recepten. Förutom att långkok är gott och ger en möjlighet att använda billigare kött, så innebär den långa tiden att det går att göra en massa annat under tiden och att det inte blir rusning på slutet.
Brynte hackad lök och en ny typ av fransk delikatessvitlök med ett paket finskuren bacon. Skar en fransyska i 2cm kuber, pudrade i mjöl och brynte lätt i stekpanna och lade ner i grytan med löken. Hällde i en rejäl skvätt rödvin, toppade upp med vatten och lite mörk oxfond. Kryddade med peppar, örtkryddor och några lagerblad. Lade några råa lammkorvar ovanpå, som jag skar i stora bitar efter en timme. Totalt fick allt puttra i nästan två timmar. Oerhört smakrikt och mustigt. Serverad med kokt potatis, grönsallad och örtmarinerad mozzarella inrullad i zucchini.

2 kommentarer:

Konsultpappan sa...

Shit - det DÄR såg gott ut!!!

Det får nog bli höstgryta på fredag. Men först en vända till Stockholm igen. :-(

annamaria sa...

Jisses vad gott det låter! Grytor är härlig mat. Så smidigt att förbereda också.