2008-08-19

Pollo Rollo


Vi har varit i Spanien på semester igen. Nu liksom tidigare gånger har vi hittat Pollo Rollo i färdigmatshyllan. Vi har köpt en varje resa och är lika förtjust i den varm och kall. De vi köpt är en kycklingrulle med kyckling, fläsk och kryddor. Ibland ost eller ägg. Här benade jag ur en kyckling, och gjorde en rullad med tunna fläskskivor, strimlad salsiccakorv, skivad ost och ett hårdkokt ägg i mitten. Rullade ihop och surrade med steksnöre. In i ugn på 175° med ugnstermometer i och tog ut när temperaturen var 80°. Med tanke på att korven och osten tillför sälta och krydda så satte jag inte till salt, peppar eller andra kryddor. Mycket lyckat, familjen godkände och jag har nu ett nytt basrecept att bygga på.

5 kommentarer:

lisa sa...

Sån lagade jag när jag jobbade på italiensk krog för en oherrans massa år sedan. Och oj vad jag vill laga det igen nu!

Paul Holmstrom sa...

Hej Lisa,
Det skulle vara jättekul om du kunde berätta om hur du gör den. Jag har försökt hitta recept på nätet, men hittade inget som var som den jag ätit, så jag har improviserat.

Annika sa...

Låter jättegott!
Har precis just nu hittat din blogg; jag googlade på "Ribollita"...och hamnade här, efter en stund.
Skall läsa fler av dina recept när jag har lite mer tid. Det jag har sett hittills tilltalar mig mycket!

Paul Holmstrom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Paul Holmstrom sa...

Tack Annica!
Ditt eget Ribollita-recept såg intressant ut, kanske kan falla sonen bättre i smak. Vi har odlat egen kål i år och det är dags att skörda.