2007-03-18

Fiskfilé i ugn


Ett recept från Douglas Österberg som hade fiskaffär i Landala i Göteborg. Oftast lagar jag med kolja, denna gång med sej. Doppar fiskfiléerna i uppvispat ägg och rullar sedan i en blandning av ströbröd, ost, sat och peppar. Jag brukar använda nyriven parmesanost, som har lite mer sting. Lägger filéerna på fat in i 225° ugn i 10 minuter. Under tiden blandar jag upp en burk creme fraiche med lite mjölk eller grädde så att den flyter lite lättare, ringlar ut på fisken så att den nätt och jämnt täcks. Sedan in ugnen ytterligare 10-15 minuter, beroende på tjocklek.

5 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Va festligt han bor där jag bor! Fin blogg du har.

Paul Holmstrom sa...

Tack!
Vem vet, vi kanske ses på Frukt & Grönt i Solängen. Efter att ha kollat din blogg, så vet i alla fall jag vem jag skall leta efter. Men Ronnie och Kerstin på F&G kan förstås peka ut mig.

Kristina Eriksson sa...

Aj nu blev det pinsamt...var ligger Solängen? I Partille, Göteborg?

Paul Holmstrom sa...

Så nära bodde vi tydligen inte att vi skulle snubbla på varandra på Frukt & Grönt. Solängen ligger i Mölndal.

mardin sa...

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin