2007-03-06

Hälleflundra med smalare hollandaisesås


Fiskbilen står parkerad i närheten två gånger i veckan. Det är bra att vara stammis så att vi får bra förslag på fiskar vi gillar, det finns ofta intressanta variationer. Idag föreslog fiskhandlaren hel hälleflundra, 1,3 kg att laga i en timme och 20 minuter i 95° varm ugn. Till den blandade jag en smal hollandaise, baserad på ett recept i en gammal viktväktarbok. Det är en sås som vi ofta lagar både till fisk och en del grönt, som sparris:
1 msk maizenamjöl
1,25 dl vatten
ca 1 msk kycklingfons
4 msk lättmargarin
2 msk lättmajonäs
1 msk pressad citron
3-4 skvätt tabasco
salt och peppar
Rör ut mjölet i det kalla vattnet i en kastrull, koka upp på medelvärme under omrörning. Ta av och rör ner först fonden, därefter margarinet och sist majonäsen. Tillsätt citron, tabasco, salt och peppar och smaka av.

Inga kommentarer: