2007-04-24

Soppa med pistou


Tänk att livet kan vara så fullt av njutningar. Detta vare ett recept jag hittade i New York Times för länge sedan. Gav verkligen mersmak och kommer att stå på bordet fler gånger.
2,5 del limabönor
1 stor lök, skalad och hackad
2 medelstora morötter, skalade och hackade
2 selleristjälkar, hackade
2 medelstora potatisar, skalade och hackade
1 zucchini, skalad och hackad
2 tomater, urkärnade och hackade
6-8 vitlöksklyftor
2-3 dl färsk basilika
1 dl olivolja
2,5 dl pasta (liten typ)
Färsk riven Parmesan

Lägg bönor, lök, morötter, selleri och potatis i en stor kastrull, fyll på med vatten så att de täcks minst 5 cm. Koka upp och låt småputtra i 30-60 minuter. När bönorna mjuknat läggs zucchini och tomater i och får puttra med i 20 minuter.

Under tiden mixar man samman vitlök, basilika och olivolja i en mixer, tillsätter salt och peppa efter smak till en pistou.

När 10 minuter återstår lägger man pastan i soppan.

Pistou ringlar man på när man slevat upp soppan i tallriken. Parmesanen strös på då också.

Inga kommentarer: