2007-01-06

Fläskkotlett i rödvin och med äpplen


Ytterligare ett recept från Mark Bittman i New York Times. Det var precis så gott som det såg ut. Recept för 4:
4 fläskkotletter
3-4 krispiga äpplen
En dryg deciliter vitt vin
2,5 dl rödvin
Olivolja
Salt
Grovt malen svartpeppar
Cayennepeppar
1 tsk krossad vitlök
Mjöl
Dela äpplena i 8 klyftor och ta bort kärnorna. Lägg i en ugnsfast form. Blanda salt, peppar, vitlök och en nypa cayenne och strö över äpplena. Häll det vita vinet vid sidan. In i 200° ugn i 15-20 minuter.
Doppa fläskkotletterna i mjöl och bryn snabbt båda sidorna på hög värme, de behöver inte bli bruna. Häll i rödvinet och lät det koka livligt. Efter cirka 10 minuter är vinet tjockt såsig och fläskkotletterna klara. Lägg äpplen och kotletter på ett fat och ringla såsen över kotletterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Det vart otroligt gott.