2007-01-06
Fläskkotlett i rödvin och med äpplen
Ytterligare ett recept från Mark Bittman i New York Times. Det var precis så gott som det såg ut. Recept för 4:
4 fläskkotletter
3-4 krispiga äpplen
En dryg deciliter vitt vin
2,5 dl rödvin
Olivolja
Salt
Grovt malen svartpeppar
Cayennepeppar
1 tsk krossad vitlök
Mjöl
Dela äpplena i 8 klyftor och ta bort kärnorna. Lägg i en ugnsfast form. Blanda salt, peppar, vitlök och en nypa cayenne och strö över äpplena. Häll det vita vinet vid sidan. In i 200° ugn i 15-20 minuter.
Doppa fläskkotletterna i mjöl och bryn snabbt båda sidorna på hög värme, de behöver inte bli bruna. Häll i rödvinet och lät det koka livligt. Efter cirka 10 minuter är vinet tjockt såsig och fläskkotletterna klara. Lägg äpplen och kotletter på ett fat och ringla såsen över kotletterna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kan bara hålla med. Det vart otroligt gott.
Skicka en kommentar