2007-01-01

Hummersoppa


En liten fryst hummer räckte väl till förrättssoppa för fyra personer. Härligt mustig och god.
1 hummer
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 msk hummerfond
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
0,5 dl sherry
2,5 dl crème fraiche
1 msk konjak
salt

Rensa humrarna och skär köttet i bitar. Hacka och fräs skalen i en gryta. Rör i vitlök, tomatpuré , timjan och mjöl. Späd med vatten, tillsätt hummerfond och sherry. Låt skalen koka ca 20 minuter. Sila soppan och rör ner större delen av crème fraichen. Smaksätt med konjak och salt. Lägg hummerköttet i små djupa tallrikar, häll på soppa, klicka i litet crème fraiche och dekorera med en liten bit hummerkött från klon.

Inga kommentarer: