2007-01-01

Marockansk kyckling med dadlar och mandel


1 kyckling
1 hackad lök
1 tsk malen kanel
1 tsk malen spiskummin
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk gurkmeja
vatten
kycklingfond
1 msk pressad citron
2 dl urkärnade dadlar, skurna ikvartar
1 dl skållad mandel
salt
olivolja
mjöl

Doppa kycklingbitarna i mjöl. Bryn och lägg åt sidan. Mjukstek löken, lägg i kryddorna och ungefär 0,5 dl vätska. Lägg i kycklingen och vänd dem försiktigt i lök och kryddblandningen.
Fyll på vatten så att kycklingen nätt och jämnt täcks, tillsätt kycklingfond, pressad citron och salt. Låt småputtra i 35 minuter, rör försiktigt emellanåt. Lägg i mandlar och dadlar, låt koka i ytterligare 25 minuter.

Serverad med marockansk kikärtsröra och rårispilaff.

Inga kommentarer: