2006-12-29

En dryg månads matbloggandeSnart uppe i 50 inlägg. Förutom att jag drivs av en passion för god vardagsmat så är bloggen också ett uttryck för en utmaning jag antog i våras. Då läste jag att det genomsnittliga brittiska hushållet har böcker etc hemma med ungefär 1000 recept, av vilka de lagar 65 under ett år. Det fick mig verkligen att fundera på hur stor variation vi själva har och jag började återigen med ett rätt aktivt sökande efter inspiration bland böcker, klipp, datorn, tidningar och på nätet.
Jag funderar alltmer på den ultimata lösningen på hur jag skall hålla reda på recepten. Böckerna har blivit alltför många. Mattidningarna svämmar emellanåt över i hyllorna, till slut rivs de viktigaste sidorna ut och förblir i en oorganiserad röra.
Pärmen som jag startade med redan på 70-talet blev snabbt full. Den rationella kortlådan var för tråkig att underhålla. Programmet i datorn (MacGourmet) är lysande för att klippa in recept från nätet, men också trist att fylla på manuellt. Min dröm är att scanna in alla lösa blad till datorn. Samtidigt finns det en charm med det oorganiserade där vi återfinner gamla godingar, när vi egentligen letar efter något annat recept.

1 kommentar:

Annette sa...

Intressant att läsa dina tankar om ett ämne som jag ofta funderar på.

Jag har så inibomben många kokböcker, nätutskrifter och lösa recept - och lagar för få.

Om du kommer på den ultimata lösningen, låt oss få veta!