2006-12-26

Christmas Turkey


Att ha familjerötter från svenska västkusten, finska kusten, Yorkshire och Skottland sätter sina kulinariska spår. Särskilt tydligt på julen som vi firar i två dagar. Svensk julafton med lite finskt inslag och brittisk juldag med kalkon och Christmas Pudding.
Båda dagarna handlar mycket om timing - hur få allt att bli färdigt samtidigt. Att laga kalkon fylld med stuffing tar längre tid, så hur få fågeln helt färdig utan att ben och vingar torkar ut. Med hjälp av en turkey calculator fick jag koll på tidtabellen. Med råd från Good Food Magazine lindade jag in ben och vingar i folie, som jag tog bort inför sista timmen i ugnen. Självfallet serverat med the perfect roast potato.
Jag sänder ofta en tacksamhetens tanke till the English Shop, som förser oss med Christmas Pudding och andra "livsnödvändigheter".

2 kommentarer:

Elin sa...

Yorkshire rules! Jag ar inte sa manga mil fran York just nu :)

Paul sa...

It´s a small world. Trots att jag är mer East och West Yorkshire (Bradford och Hull) än North där du är. Det finns någon kulinarisk gräns söder om Yorkshire. Ölen är godare norrut. Yorkshirebor är kända för sina "märkliga" matvanor som att läga ost på en skiva med fruit-cake (gott och knäpp, som pepparkaka med ädelost)