2006-12-12

Laxpudding - en svensk klassiker


En av mina verkliga husmanskostsfavoriter. Trots det var det nu första gången jag lagade den själv. Förkokte potatisen ett tag innan så att den skulle vara mjuk och mjäll i puddingen. 40 händelselösa minuter i ugnen med tid att göra annat. Alla tog två gånger och varenda smula gick åt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du till laxpuddingen? Skirat smör? Eller någon smart annan variant?

Paul Holmstrom sa...

Skirat smör hör ju egentligen till. Laxpudding på restaurang dryper nästan av smör och jag har alltid älskat det.
Jag har inte gått ner över 18 kg i år genom att ha smöriga tillbehör. Vi åt laxpuddingen "naturell", vilket var gott, men lite annorlunda.
De enda tillbehören var en grönsallad och en broccollimousse/puré, som jag beskrivit i ett annat inlägg.